لوازم استوک زانتیا
لوازم استوک زانتیا شامل لوازم بدنه ، لوازم موتوری ،لوازم برقی ، لوازم جلوبندی و زیرو بندی زانتیا است.
تاریخچه کوتاه زانتیا
خودروی زانتیا درایران دردو نوع با حجم های ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ سی سی در فاصله سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۸ هجری شمسی تولید شده است که با توجه به ویژگی های منحصربه فرد این خودرو در بازار خودروهای داخلی درآن زمان جزو خودروهای لوکس و محبوب به خصوص دربین قشر جوان و علاقه مندان به این صنعت محسوب می شده است.
گفته شده است تنها در سال ۱۳۸۸ تعداد ۴۰۰۰ دستگاه از این خودرو از انبارهای شرکت سایپا خارج شده و به دست مشتریان پروپاقرص آن در سراسر کشور رسیده است.با گذشت بیش ازده سال از توقف همکاری شرکت سیتروئن و سایپا درتولید خودروی زانتیا هنوز اکثر قریب به اتفاق خودروهای ساخته شده ،درجاده های کشور در حال تردد هستند درحالی که به تدریج قطعات یدکی و مورد احتیاج آنها در بازار کمیاب و گاه نایاب می شود.
از جمله قطعات مورد نیاز هر خودرویی لوازم بدنه آن می باشد . مهمترین لوازم بدنه مورد نیاز برای خودروی زانتیا شامل : درب موتور یا کاپوت ، درب های جلو و عقب ، چپ و راست ، گلگیرهای جلو و عقب و درب صندوق عقب و رکابهای چپ و راست این خودرو می باشد.
در حال حاضر قطعاتی مثل کاپوت و درب به صورت نو و پلمب از مبدا چین که سازنده این قطعات است وارد کشور می شود اما به دلیل تمایل زیاد مصرف کنندگان در استفاده از قطعات اصلی و فرانسوی ، این قطعات به صورت استوک در رنگهای مختلف موجود می باشد که البته هنگام خرید باید توجه داشته باشید کد رنگ خودروی شما با کد رنگ قطعه تعویضی یکسان باشد.
اتاق زانتیا
یک بخش مهم لوازم استوک زانتیا مربوط می شود به اتاق کامل این خودرو. اتاق کامل خودرو وقتی نیاز است که خودروی موردنظر تصادف یا چپ کرده و حداقل چند دور به صورت طولی و یا عرضی روی زمین غلتیده باشد درچنین مواقعی اتاق خودرو آسیب شدیدی می بیند به گونه ای که تعویض کامل آن از نظر هزینه ، زمان و کیفیت کار مقرون به صرفه تر است اما مشکل در تعویض این قطعه اساسی دربخش بدنه که البته همین مشکل با شدت کمتری دربخش موتور خودرو هم وجود دارد ، شماره درج شده روی بدنه که به شماره شاسی معروف است می باشد چرا که حک قانونی آن روال اداری نسبتا سختی دارد و دستکوبی آن هم مشکلاتی برای فروش و تعویض پلاک به وجود می آورد.
موتور زانتیا
در بخش لوازم استوک زانتیا موتوری ، قطعه ای که در راس لیست می باشد همان موتور است که در واقع قلب تپنده هر خودرویی می باشد.موتور کامل استوک به صورت موتورکامل یا نیم موتور و یا انجین کامل و حتی انجین با دورچین کامل به فروش می رسد که هرکدام ازاین اسامی بخش یا مجموعه ای ازقطعات موتور ، گیربکس و قطعات داخل کاپوت خودرو را در خود جای می دهد.
موتور کامل زانتیا شامل سیلندر یا بلوک پایین محفظه موتور تا سرسیلندر که بالاترین قسمت این محفظه می باشد به اضافه تمامی قطعات موتوری داخل آن که خود شامل قطعات مهمی مثل کارتل و اویل پمپ ( پمپ روغن ) ، میل لنگ ، رینگ و پیستون ، شاطون ، یاتاقان و… به همراه قطعات موجود در سرسیلندر مثل میل سوپاپ ، سوپاپ دود و هوا ، لاستیک سوپاپ ، واشرها و کاسه نمدهای داخل و اطراف موتور می باشد. درحالی که نیم موتور همین مجموعه منهای سرسیلندر و متعلقات آن می باشد ولی انجین کامل مجموعه بزرگتری است شامل موتور و گیربکس . با این توضیحات واضح است که منظور از انجین با دورچین ، انجین همراه سیم کشی و قطعات ریز و درشت اطراف و روی موتور می باشد.
لوازم استوک زانتیا:لوازم برقی زانتیا
در بخش لوازم استوک زانتیا برقی هم مثل لوازم استوک برقی سایر خودروها تشکیل شده از مجموعه سنسورها ، رله ها ، سیستم انژکتور و سیستم جرقه زنی و تامین برق اتومبیل و موتورهای فن رادیات و کولر.
مساله ای که در لوازم استوک برقی خودرو حائز اهمیت است این بوده که مشتری باید بداند دراین بخش نمی تواند قطعات را به صورت ریز و جدا ازهم سفارش بدهد به این معنی که وقتی مشتری برای رفع ایراد دینام خود به دنبال آفتمات دینام می گردد نباید این توقع را داشته باشد که استوک فروش این قطعه مهم و البته مصرفی را روی دینام موردنظر بازکرده و جداگانه با مبلغ پایین تری نسبت به قیمت دینام استوک به او بفروشد.
این امر به دلیل مشکلاتی است که دربازار لوازم استوک و از جمله لوازم استوک زانتیا وجود دارد ازجمله این مشکلات بحث خرید و واردات قطعات استوک زانتیا هست که عموما درمبدا اصلی به صورت کمپلت و کانتینری درحجم بالا خریداری می شود.دومین مشکل بحث تفکیک و جداسازی قطعات است که به زمان ، هزینه و انرژی زیادی نیاز دارد به طوری که برای فروشنده جداسازی و فروش تکی و زیر قطعات مقرون به صرفه نمی باشد.
لوازم جلوبندی و زیروبند زانتیا
اما آخرین بخش لوازم استوک زانتیا مربوط می شود به لوازم جلوبندی و لوازم زیروبندی زانتیا که خوشبختانه صنعت قطعه سازی کشورمان دراین بخش بسیار فعال و پویا می باشد و تمامی قطعات ازجمله لاستیک ها و سیبک های زانتیا درداخل کشور تولید شده و دربازار به فروش می رسد اگرچه عده ای با همان نگاه سنتی به اجناس وارداتی و خارجی هنوز تمایل دارند استوک وارداتی این قطعات را تهیه و مصرف کنند.
دراین بخش کمک و پلوس و جعبه فرمان زانتیا کالاهای مهم و اساسی زانتیا هستند که مشتریان به دنبال جنس خوب و با کیفیت و یا لوازم استوک زانتیا می گردند.
از جمله برندهای معروف خارجی در قطعات زانتیا می توان از اسامی چون والو، مارون، سیتروئن و … نام برد.
با تشکر از مطلب کامل و جامع