زانتیا ، مزایا و معایب

زانتیا

مزایا و معایب زانتیا

در دهه ۹۰ با بالا رفتن قیمت خودروهای خارجی و وارداتی تعدادی از افرادی که علاقمند به خرید خودروهای خارجی بودند اما قادر به خرید نسخه های مدل بالا و طبیعتا قیمت بالای آن نبودند ، مجددا به خرید خودروهای زانتیای دست دوم روی آوردند.

زانتیا در دو پیشرانه ۲ و ۸/۱ لیتری در ایران تولید شد. مدل‌های دو لیتری طرفداران بیشتری داشت. چرا که دارای قدرت و سرعت و شتاب بیشتری بود. با توجه به استقبال مردم و کیفیت این خودرو انتظار می‌رفت که مانند برخی دیگر از خودروها تولید آن‌ها تا سال‌های طولانی‌تری دوام داشته باشد. اما برخلاف تصور تولید آن متوقف شد. توقف تولید خودرو مشکلاتی نظیر گرانی و کمبود قطعات لوازم یدکی خودرو را به همراه داشت.

زانتیا
زانتیا

مزایا

طراحی خودرو:

ظاهر زانتیا ۱۹ سال پیش توسط شرکت بروتونه ایتالیا که طراحی خودروهای لامبورگینی را نیز بر عهده دارد انجام شده است. خودروهایی که توسط این کمپانی‌های ایتالیا طراحی می‌شوند استیل و تناسب خوبی دارند و ظاهر آن‌ها ماندگار است. که این امر برای زانتیا نیز صدق می‌کند. به جد می‌توان گفت که زانتیا در مقایسه با بسیاری از خودروهای هم قیمت خود در بازار زیباتر و جذاب‌تر است.

شتاب خودرو:

یکی از مزایای زانتیا شتاب آن است. زانتیاهای تولید شده دارای موتورهای ۲۰۰۰ و ۱۸۰۰ سی سی هستند. قدرت موتور ۲۰۰۰ سی سی ۱۳۸ اسب بخار است. که در ۹٫۵ ثانیه شتاب آن از صفر به صد می‌رسد. حداکثر سرعتی که این موتورها پشتیبانی می‌کنند ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت است. قدرت موتور ۱۸۰۰ سی سی ۱۱۲ اسب بخار است. که سرعت آن در ۱۲ ثانیه از صفر به صد کیلومتر بر ساعت می‌رسد. مصرف بنزین آن در هر صد کیلومتر  ۹ لیتر است.

زانتیا
زانتیا

سیستم تعلیق خودرو:

زانتیا تولید شده در ایران دارای سیستم هیدروپنوماتیک هستند. این سیستم ارتفاع خودرو از سطح زمین را به صورت اتوماتیک تغییر می‌دهد. علاوه بر این در هنگام ترمز گرفتن، نیروی ترمز بر اساس وزن خودرو تعیین و تنظیم می‌گردد.

برای عبور از ناهمواری‌هایی نظیر سرعت گیر ارتفاع خوردو افزایش پیدا می‌کند. اگر ظرفیت خودرو تکمیل باشد فشاری که بر چرخ‌های عقب وارد می‌شود افزایش می‌یابد، از همین رو ارتفاع افزایش می‌یابد و ترمزها نیز قوی‌تر عمل می‌کنند.

این مزیت زانتیا باعث شده تا سواری نرمی داشته باشد و با جذب ضربات ناشی از ناهمواری‌های جاده در حین رانندگی، رانندگی لذت بخش و آرامی را در پی داشته باشد. ترمزهای زانتیا دیسکی و ضد قفل است که بر قابلیت اطمینان این خودرو در حین رانندگی می‌افزاید.

 امکانات کابین خودرو:

صندلی خودروها راحت هستند و برای مسافرت‌های طولانی سرنشینان را اذیت نمی‌کنند. دید جلو و اطراف خودرو برای راننده بسیار خوب است و این در افزایش دقت و ایمنی در حین رانندگی بسار تاثیرگذار است.  هر چهار شیشه زانتیا برقی هستند.

فرمان خودرو هیدرولیک بوده و می‌توان ارتفاع آن را تنظیم کرد. برف پاک کن‌های خودرو هوشمند هستند. از دیگر تجهیزات زانتیا می‌توان به چراغ مه شکن، قطع کننده سوخت در هنگام تصادف، تنظیم ارتفاع و گودی کمر صندلی راننده و … اشاره کرد.

معایب 

ایمنی پایین:

زانتیا در تست تصادف از ۵ ستاره موفق به کسب ۱٫۵ ستاره شد که عددی بسیار پایین است و این از معایب زانتیا است . سر و سینه راننده در حین تصادف ضربات شدیدی را متحمل می‌شود. کابین خودرو استحکام خوبی ندارد. در حین تصادف سقف دچار شکست می‌شود.

تغییر حالت شقف باعث شکست و تغییر حالت ‌درها نیز می گردد که خود باعث می شود در مواقع تصادف ، نیروهای کمک کننده و  نجات ، برای رهایی سرنشینان مجبور شوند درها را با ابزارهای مخصوص برش دهند. در زمینه ایمنی عابر پیاده نیز زانتیا توانسته فقط ۱ ستاره از ۴ ستاره ایمنی را دریافت کند . این نشان می‌دهد که زانتیا بر خلاف بخش فنی آن، ایمنی خوبی ندارد.

دید کم عقب:

 طراحی ایرودینامیک زانتیا باعث کاهش دید عقب راننده گشته است. این امر موجب افزایش تصادفات و کاهش سطح ایمنی خودرو می‌گردد.

قیمت بالا و کمبود قطعات

قیمت قطعات خودرو زانتیا از قیمت بالایی برخوردار است. در صورت بروز تصادفف یا از کاار افتادن هر کدام از قطعات خودرو مالک زانتیا مجبور به پرداخت هزینه نسبتا بالایی برای تعمیر یا تعویض قطعه (استفاده از لوازم استوک زانتیا) مورد نظر خواهد شد .

روغن ریزی خودرو:

سیستم هیدروپنوماتیک که با هیدرولیک فرمان و روغن ترمز یکپارچه است معمولا دچار مشکل روغن ریزی می گردد که این یکی از ایرادات این خودرو است.

طراحی داخل خودرو:

طراحی داخلی خودرو به نسبتت قدیمی و کمی کسل کنندده است . هر چند کیفیت قطعات و کیفیت مونتاژ قطعات داخلی مناسب است اما طراحی داخلی نسبت به خودهای روز حرفی برای گفتن ندارد.

استهلاک و مصرف بالای خودرو:

استهلاک این خودرو از سایر خودروهای فرانسوی مانند پژو و رنو بیشتر است. این امر باعث ایجاد مشکل در سیستم هیدرولیک، پمپ بنزین و … خواهد شد. علاوه بر این مصرف سوخت زانتیا نیز نسبتا بالا است.

مشخصات کلی خودروی زانتیا

 

مشخصات

شرح

موتور

۴  سیلندر ۱۶ سوپاپه

حجم موتور

۲۰۰۰  سی سی

تنفس موتور

تنفس طبیعی

انتقال نیرو

دیفرانسیل جلو

حداکثر قدرت

  ۱۳۵ اسب بخار در دور ۵۵۰۰

حداکثر گشتاور

۱۸۷ نیوتن متر در دور ۴۲۰۰

جعبه دنده

۵ دنده دستی

شتاب ۰ تا ۱۰۰

  ۱۰٫۳ ثانیه

حداکثر سرعت

حدود ۲۰۰  کیلومتر در ساعت

وزن

۱۲۶۵ کیلوگرم


مصرف سوخت داخل شهر

  ۱۲٫۹ لیتر در هر صد کیلومتر

مصرف سوخت خارج از شهر

۶٫۹  لیتر در هر صد کیلومتر

مصرف سوخت ترکیبی

  ۹٫۱ لیتر در هر صد کیلومتر

حجم باک

۶۵  لیتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۲

ترمز و پایداری

abs

کیسه هوا

سرنشین جلو و راننده

سیستم صوتی

شش بلندگو با امکان کنترل از روی فرمان

امکانات

مجهز به سیستم آئینه‌های جانبی برقی، تاشو و گرمکن آینه- قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو در جاده‌های هموار و ناهموار و تعویض آسان چرخها- تنظیم اتوماتیک ارتفاع خودرو بر اساس توزیع بار و وزن سر نشین – نمایشگر دیجیتالی دمای خارج خودرو – سیستم عیب یاب EORD

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *